La dansa celebra la seva diada amb diverses activitats online

Actualizado: 1 de jun de 2020

NOTÍCIA

Roser Garcia Piñón


El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa, una diada que reivindica unir tot el col·lectiu de ballarins i ballarines per a expressar-se i superar eixes barreres que se'ls presenten en la societat actual.


Aquesta diada es commemora, des de la dècada dels 80, en record del ballarí­ i coreògraf Jean-Georges Noverre, considerat el pare de la dansa moderna.

Fragment de "The poet Acts"(Philip Glass) interpretat per Marina García Cubera / Vídeo cedit per la intèrpret


Enguany, amb aquesta situació especial, associacions i col·lectius han preparat diverses activitats perquè la gent hi col·labore des de les seves cases, com ara l'Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya (APDC), que amb el hastag "BallemCasaDID20" anima la gent a omplir la xarxa de balls i moviments.


L'associació LiceXballet, formada per ballarins de l'antiga companyia Liceu, ha aprofitat aquesta jornada per retre homenatge al ballarí­ Joan Magrinyà.

Des de TrapAU t'animem a traure eixa expressivitat i creativitat que tant aporta la dansa, i et proposem pel·lí­cules com ara El cigne negre, Billy Elliot, Singin' in the Rain o Dirty Dancing. FELIÇ DIADA!!


3 vistas0 comentarios